diumenge, 6 de novembre del 2011

Taula rodona sobre enoturisme a Font-rubí

Dins el programa de la Festa del Most, el dissabte 8 d’octubre, l’associació ‘Empelt’ de  Fontrubí va celebrar la taula rodona sobre ”Enoturisme a Font-rubí i al Penedès”. L’acte volia contribuir a desvetllar l’interès per aquesta activitat.
Una cinquantena de persones van seguir les ponències de cinc especialistes en àmbits relacionats amb el tema.

El sr. Miquel Vidal, professor de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i director del II Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola, va exposar la importància de comptar amb un paisatge ben ordenat  en la societat del s.XXI, i amb un Penedès que exploti el seu caràcter propi. Ho va il·lustrar amb propostes concretes. Alhora va explicar el projecte de mirador ‘Miravinyes’, promogut per la UPC i el Consorci de Turisme.
El sr. Xavier Borràs, tècnic en màrqueting, va assenyalar alguns punts imprescindibles –voluntat, tenir un projecte compartit i un lema clar- perquè el Penedès esdevingui una “marca” en l’imaginari col·lectiu i pugui promoure’s turísticament.
El sr. Paddy Mannion, promotor de diverses iniciatives, entre les quals els passeigs en bicicleta, va evidenciar la necessitat de crear una ruta verda, en triangle, que travessi la comarca i que permeti assaborir-la planerament i amb atenció.
La sra. Conxita Antón, de la JARC, va donar un seguit de dades pel que fa als problemes de l’actual explotació de la vinya i com a resposta la necessitat de potenciar la qualitat del vi i els vivers de celleristes. Tot dins d’un marc enoturístic que faci augmentar el valor del producte. Va advocar per la Vegueria Penedès com a unitat territorial que doni cos i contingut a les iniciatives.
I, finalment, el  sr. Marc Galimany, regidor, va donar a conèixer els passos iniciats per la nova regidoria de turisme i les línies de treball que se li obren en la creació d’un projecte per a Font-rubí que potenciï el patrimoni natural i agrari del municipi.

En acabar les ponències, es va obrir un torn obert de paraula, força nodrit, per donar pas a les intervencions dels assistents. Va moderar Sònia Rubió, d’”Empelt”. Els membres de l’associació  celebren  la qualitat del debat i la participació de públic.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada