dimarts, 9 d’agost del 2011

Taula rodona sobre Enoturisme

L’associació Empelt, de Font-rubí, prepara, en el context de la Festa del Most, una taula rodona sobre l’enoturisme i les possibilitats que té a Font-rubí. El temari preveu parlar d’aquests temes:

- El paisatge com expressió d’un país i del  treball que s’hi fa, la configuració dels seus elements, el manteniment seguint la pròpia dinàmica i el turisme com a gaudi per uns serveis i un àmbit identificador.

- L’enoturisme al Penedès: Quina política enoturística s’ha seguit, quina caldria. Turismes complementaris : platja-camp. Perspectives econòmiques a curt i a mitjà termini.

- El món pagès i l’enoturisme: la situació present del camp. Elements que cal tenir en compte perquè l’enoturisme interessi i li sigui  complementari. Ajudes amb què caldria comptar

- Una experiència concreta de casa a Torrelles de Foix.

- El turisme a Font-rubí: política turistica municipal. Punts que es podrien potenciar. Participació pagesa. Ajuda institucional.

Es passaran programes i cartells quan es corrobori la llista de ponents així com el dia i l’hora.

diumenge, 7 d’agost del 2011

Crida d’Empelt per a l’Onze de SetembreMarxa de torxes

L’onze de Setembre és la festa nacional per excel·lència. Tots els catalans/es recordem la nostra historia i reivindiquem els nostres drets com a poble.

L’associació EMPELT va sorgir del dret a decidir en la consulta per l’autodeterminació. Entre els nostres objectius hi ha el de recollir i expressar la voluntat dels qui estan per la independència de Catalunya.  

Per aquests dos motius ens adherim a la Marxa de Torxes que es durà a terme a Vilafranca del Penedès la nit del dia 10 de setembre. Es tracta d’un acte d’àmbit nacional per a reivindicar la independència del nostre poble.

Aquesta marxa rebutja tot tipus de manipulació i d’utilització partidista. Vol ser l’expressió popular i col·lectiva de la reivindicació nacional del poble català. Per això, des d’EMPELT, fem una crida a totes les persones que hi vulguin assistir.

Alhora, anunciem que farem una ofrena floral al monument del President Lluís Companys, situat a la Rambla de la Girada. Serà el dia 10 de setembre a les 10h, de la nit.  Tot seguit, ens integrarem a la marxa de torxes que sol sortir a dos quarts d’onze de la plaça de la vila de Vilafranca.