dilluns, 18 d’agost del 2014

Crònica del cinefòrum de "Catalunya Über Alles"

Associació Empelt: 18 de juliol 2014
Fòrum de la pel•lícula “Catalunya über alles”
o Catalunya per damunt de tot.


La pel.lícula, dividida en tres episodis, estava programada amb intenció perquè descriu el racisme latent en una Catalunya teòricament liberal i respectuosa amb les diferències.

En el primer episodi s’assisteix al pràctic llinxament d’un violador que després de complir condemna torna al poble. La por i el menyspreu atien a la violència. En el segon, la “vista” dels catalans per a fer negocis és imitada pels immigrants que compleixen amb les mateixes regles, però que aleshores hom les veu agressives i “racistes”. És que són negres... Marxen de la població ja que el nou alcalde, racista, els farà la vida impossible. En el tercer, els mitjans de comunicació donen suport a un justicier, de “molt bona família” i alta renda, que mata, quan ja tenia retut, un albanokosovar que el vol robar i s’embolica amb una noia que li fa xantatge i a la qual assassina.

El debat va ser fluïd, amb moltes idees i desig de tornar-hi. Es van detallar els trets significatius de les escenes i es va fer la consideració que per fer net de racisme cal una reflexió acurada de les reaccions i la situació de les persones. Hi va acudir prop d’una trentena de persones i es van quedar al fòrum unes 15.
S’hi va convidar els sectors d’immigrants del poble, dels quals van acudir al fòrum en un nombre proporcionalment significatiu

Empelt té la intenció de repetir l’experiència perquè espera que es vagi creant un grup de seguidors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada