diumenge, 8 de desembre del 2013

Josep Pàmies omple l'Auditori de Font-rubí


                                                  Conferència de Josep Pàmies 
                                                     (22/11/12013)
“TERRITORI, CONREUS I ALIMENTACIÓ
Per una agricultura sana i ecològica”.

S’omplí amb escreix, més de 70 persones,  l’auditori del Centre Recreatiu. Una agradable sorpresa, justificada pel prestigi de Josep Pàmies entre els sectors ecologistes i interessats pel tractament alternatiu de la salut. La importància del tema i l’interès que  desvetllà ens porta a redactar una crònica una mica dilatada.
Donada la diversitat d’assistents, Josep Faura, president  va  obrir l’acte per presentar Empelt com una entitat font-rubinenca, nascuda a l’entorn de la consulta del 25 d’abril de 2010 sobre el Dret a Decidir i centrada en la tasca d’ajudar a la presa de consciència sobre la realitat social i política de Catalunya.

Sònia Rubió  presentà Josep Pàmies com una veu catalana, significada i eficaç,  que està en favor d’una alimentació “meditada, ecològica i sana”, reivindicativa dels valors del territori i la varitetat dels recursos naturals com les plantes remeieres; i crítica amb les falles de la medicina oficial  mediatitzada  per determinants interessos i institucions. Situà Josep Pàmies en la línia de catalans –Teresa Forcades, Teresa Ilari, etc.- defensors d’una medicina alternativa.

Josep Pàmies com a  resposta a aquestes presentacions es manifestà entusiasta , ara que el país s’encamina a un nou futur, a la necessària renovació dels esquemes mentals i a  la presa de decisions bàsiques, sobretot pel que a la medicina.

Pàmies va denunciar de primer l’ús dels  transgènics,  dels plagicides, els herbicides, etc. Una pràctica que ell mateix havia seguit –pensant-se amic del progrés- i que va anar abandonant  gràcies a una llarga i contrastada reflexió.  Críticà el tractament errat de malalties, com ara la diabetis, que podria resoldre’s amb l’ús de la d’insulina procedent de la stèvia; parlà de l’eliminació de la pedra al ronyó, de l’artrorsi, de la cura de les erosions de la pell, les malalties oculars, el mateix càncer...; de la importància de l’acupuntura, el valor de la homeopatia i la necessitat d’una actitud serena i optimista del malalt. Comentà casos sorprenents, entre ells el d’una llarga vaga de metges que donà com a “resultat”, la disminució comprovada de morts durant el mig any que va durar. Ho rubricà amb la indiferència activa o la persecució de les institucions oficials de tota pràctica considerada no canònica. Insistí en la necessitat d’una democràcia participativa que controli la política sobre la medicina, promocioni alternatives i denunciï els privilegis corporatius.
Dedicà la part central de la conferència a la descripció  d’un seguit de plantes medicinals que mostrà arrenglerades  sobre la taula de presentació. Un ús racional, atesa la constitució de la persona, resoldria moltes situacions considerades irresolubles i eliminaria la ingestió  de medicaments que creen dependència i que han estat creats per a mantenir en  cròniques moltes  malalties curables per tal de mantenir el negoci. N’esmentà moltes: la marihuana, la ruda, l’hipèric, l’artemísia, etc. De cada una  les viurtuts curatives i del conjunt l’ampla gamma de possibilitats que ofereix una naturalesa per redescobrir. Va mostrar un profund coneixement del tema i no va defugir la medicina clàssica. Tanmateix propugnà una sàvia combinació amb la medicina alternativa com a pas important per a l’equilibri amb la realitat natural.

Hi hagué preguntes interessants   que allargaren la sessió fins gairebé les dues hores. Les converses van continuar un cop tancada la sala en compliment de  l’horari establert.

Es vengué profusament el llibre “UNA DOLÇA REVOLUCIÓ” de l’Associació de plantes medicinals, editorial Stevia, Balaguer 2013. El llibre ha estat redactat per Miquel Figueroa sota la direcció de Josep Pàmies. L’obra relata el procés personal i de descoberta seguit pel seu autor.

Per a més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada